Almgrens Äppeltorskfilé
Här är ett recept som jag nyss gjort. Lätt och väldigt uppskattat både av mig och Eddie. Receptet kommer från boken Mat i långpanna av Anna Braw, som jag köpte på bokrean.
Det står att det räcker för 8-10 pers. Jag gjorde den på 2x400 g frusen torsk (block) och det blev 4 vuxenportioner och 3 barnportioner.
Ugn: 200-225 grader ca 30 min.
Servera med kokt (gärna pressad) potatis och sallad
5-6 äpplen
3 gula lökar
8 medelstora torskfiléer
4 dl grädde
2 dl mjölk
knappt 1 dl ketchup eller chilisås
salt
peppar
riven ost
Tärna äpplena, hacka löken och sprid ut detta i en smord långpanna. Skölj och torka torskfiléerna och lägg dem ovanpå. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk och ketchup och häll över. Strö riven ost överst och gratinera i 200-225 graders ugnsvärme i ungefär en halvtimme.
Jag använde havregrädde och havremjölk.
Väldigt gott!!

Det står att det räcker för 8-10 pers. Jag gjorde den på 2x400 g frusen torsk (block) och det blev 4 vuxenportioner och 3 barnportioner.
Ugn: 200-225 grader ca 30 min.
Servera med kokt (gärna pressad) potatis och sallad
5-6 äpplen
3 gula lökar
8 medelstora torskfiléer
4 dl grädde
2 dl mjölk
knappt 1 dl ketchup eller chilisås
salt
peppar
riven ost
Tärna äpplena, hacka löken och sprid ut detta i en smord långpanna. Skölj och torka torskfiléerna och lägg dem ovanpå. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk och ketchup och häll över. Strö riven ost överst och gratinera i 200-225 graders ugnsvärme i ungefär en halvtimme.
Jag använde havregrädde och havremjölk.
Väldigt gott!!
Kommentarer
Trackback