LCHF pepparkakor

Mark kör på lchf så det blir sådana middagar här hemma. Ibland ger jag mig på att baka lite också. Här är mitt eget "hittipå" med inspiration från ett recept på lchf-kex som finns i den här boken.

(ja, jag vet, jag borde ha tänt ljuset innan jag fotade men nu orkar jag inte göra om o ladda ner igen så ni får ta det ;-)  )

LCHF-pepparkakor
15-20 st (beror på hur du snittar)

3 dl mald mandel (hittar det i en ekobutik men man kan nog mala själv)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk (kan kanske uteslutas ??)
3 tsk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda alla torra ingredienser

Blanda ner äggen och rör om ordentligt
Låt stå i några minuter

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Väldigt tunnt, precis så att det håller ihop.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, tills smeten fått lite färg.

Ta ut plåten och snitta kexen i lagom stora bitar.

Ställ in den i ugnen igen. Nu på 50 grader. Ca en timma. De ska bli spröda och hårda.

Klartt o betartt!

Kakorna blir INTE söta men jag tycker att de fungerade utmärkt till ädelost.
Vill du ha en sötare, saftigare variant så kan du prova att slänga ner lite smör och Stevia (sötningsmedel). Det ska jag nog prova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0