I chokladlandet

Nu har vi varit här en natt och en dag. Resan gick bra även om jag har lite träningsvärk fran gardagen.

Tack Jenny för att du körde oss till stationen!
Jag bar Eddie i bärselen (Drottningenar) och drog en jätteväska plus 2 sma efter mig. Taget gick 10.56  och jag hade tänkt att pysen skulle sova lite under den 2h langa resan. Det tänkte inte han. Eftersom jag inte hade nagon vagn med sa fick jag mer eller mindre halla fast honom för att han i alla fall skulle vila en del under resan och inte bara springa omkring och stirra ut folk. Det blev nagra pip men annars gick det bra.
I sthlm bytte vi till Arlanda Express. Eddie var inte lika nöjd med att sitta still men det är ju bara 20 min ut.
Incheckningen gick bara bra och vi hade massor med tid att äta, byta blöjor 2 ggr mm.
Under promenaden till gaten sa somnade Eddie sittandes (detta var ca 15.30 och han hade inte sovit alls under dagen) sa jag lyfte över honom till en soffa vid gaten och han kunde sova ca 40 min.
Han var vaken hela flygtiden till CH men nöjd o glad. Mindre kul var att han lade av 2 st stinkbomber pa planet. Det är INTE anpassat för blöjbyte pa dessa toaletter. Eddie lag inne pa toagolvet och jag pa knä utanför. Det var nagra andra barn med som han kunde leka lite med ocksa. Han passade öven pa att stirra ut en kille med tatueringar, killen var inte lika intresserad av kontakt.

Vi har i alla fall invigt selen. Fungerar nästan som jag tänkte. Det är bara det att han gar/springer sa langt han kan och när det tar stopp sa ramlar han eller lägger sig =).

Mer uppdateringar kommer härifran!!


Sleeping sitting

20100328188 (MMS)

Sleeping sitting


Vi har tagit oss till taxfree!

20100328187 (MMS)

Vi har tagit oss till taxfree!


Påsklämmor kan man även ha i håret! :)

20100326180 (MMS)

Påsklämmor kan man även ha i håret! :)


Rhesus Februs

Nu börjar det brännas lite i knutarna. Om tre dagar är vi hela familjen hos svärmor i Schweiz och jag har redan börjat packa!!! Det har nog aldrig hänt tidigare. Dom som känner mig vet att det är mycket sista-minuten-varianter men man kan ju alltid bli en bättre version av sig själv. Jobbar på det.
Pass Pengar Piller Piljetten och Peddie, jag menar Eddie, så borde vi klara oss. Vi åker ju inte till ett u-land och vi ska bara vara borta dryga veckan.
Nu ska jag bara fundera ut hur vi (Eddie och jag reser själva) tar oss till stationen (reser utan barnvagn) och vilket färdmedel vi tar till Sthlm.

Jobbar även på att bli bättre på "husmors-planet". Min vän B ligger väldigt långt före mig och jag siktar på att komma ikapp någon gång. Nu är frysen i alla fall fullproppad av mina långpanne-middagar så jag känner att jag börjar knappa in. ;-)

Snor

är bara halv-ok på mitt eget barn. Nä, vad hemskt det där lät. Anledningen till att jag fick den känslan var ett besök på ett ev blivande dagis. Flera av barnen gick omkring med olika snor-varianter (gröna, gula, rinniga, intorkade, slemmiga, rinner-ner-i-munnen-varianten, genomskinliga) under näsan och jag kände bara "hoijja, ska Eddie verkligen behöva umgås med sådana ungar, huu"!
MEN jag inser ju samtidigt att min lilla söting också är "en sådan unge" som någon annan förälder känner att de kanske skulle vilja sanera. Förklaringen är väl att dagispersonalen inte har tid/prioriterar att torka näsor hela dagarna om det finns andra mer "akuta" grejer att ta hand om.
Snorfritt tack! ;-)


Jeans



Hohooo, dessa ska få pryda min rumpa i vår!!!!!!!!!!! =)

Replay Traceeman. Provade flera andra modeller och märken men jag faller tillbaks till Replay. Dom fungerar bäst på mig. Diesel glappar i svanken och endel andra märken gör bakdelen ännu plattare.

(Tack Eddie för att du sov under provningen)

Almgrens Äppeltorskfilé

Här är ett recept som jag nyss gjort. Lätt och väldigt uppskattat både av mig och Eddie. Receptet kommer från boken Mat i långpanna av Anna Braw, som jag köpte på bokrean.
Det står att det räcker för 8-10 pers. Jag gjorde den på 2x400 g frusen torsk (block) och det blev 4 vuxenportioner och 3 barnportioner.

Ugn: 200-225 grader ca 30 min.

Servera med kokt (gärna pressad) potatis och sallad

5-6 äpplen
3 gula lökar
8 medelstora torskfiléer
4 dl grädde
2 dl mjölk
knappt 1 dl ketchup eller chilisås
salt
peppar
riven ost

Tärna äpplena, hacka löken och sprid ut detta i en smord långpanna. Skölj och torka torskfiléerna och lägg dem ovanpå. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk och ketchup och häll över. Strö riven ost överst och gratinera i 200-225 graders ugnsvärme i ungefär en halvtimme.

Jag använde havregrädde och havremjölk.

Väldigt gott!!

Mat i långpanna

Eddie update

Eddie kan nu klättra upp på toalettstolen (och handfatet om man inte kollar honom), nästan öppna ytterdörren (måste komma ihåg att låsa den), klättra upp på köksstolarna, säger "ba" om banan och "pä" om äpple, "titta", håller på att få ett par kindtänder i underkäken (dvs lite gnäll o många blöjor), har fått en dagisplats fr o m April och så var väl det säkert något mer . . .

Eddie can now climb pu on the toilet (and the sink as well if you don't watch him), he can almost open the door to the apartment (have to remember to lock the door), he can climb up on the chairs, he says "ba" to banana and "pä" to apple, "titta" (look), and he is getting two new teeth (so he is a little bit cranky and uses many nappies per day), from April he has a place in Kindergarden, and probably some more things I can't remember now . . .

skapat

20100323179 (MMS)

Eddies nya bord! Ett gammalt telefonbord för 80 kr på Myrorna blev lite roligare med decoupage!


Haha, jag måste inte städa

läste en väldigt befriande artikel i tidningen som finns ombord på tågen. Ni kan även läsa om allt detta här:
http://www.liu.se/liu-nytt/arkiv/nyhetsarkiv/1.18297?l=sv

Man har studerat familjer i Sverige och Estland och kommit fram till att det är "skitigare" i hemmen i Estland men barnen där var praktiskt taget fria från allergiska symptom!!! Läs mer i artikeln ovan. Väldigt intressant.

Mer skit åt folket! ;-)


Smart sak?

Funderar på att beställa denna inför resan. Smart?? Onöda??

http://www.smartasaker.se/ride-on-p-171-c-107.aspx

10146
bilden är lånad från www.smartasaker.se

Va f-n????

Svarade precis i telefonen hos min faster och någon vuxen idiot ringer med hemligt nummer och säger "Jag sitter och runkar här . . åh . . " och sedan slänger jag såklart på luren!!!!! Hur reagerar man på detta???? Tycker synd om killen??? Tycker i alla fall lite synd om mig som fick höra detta.
Folk får väl ha sina läggningar med blanda inte in mig i dom.
Idiot idiot idiot!!!

Lyx

Med risk för att låta som alla andra mammor så vill jag härmed meddela att det är lite lyxigt med egentid. Är i sthlm över helgen och detta utan sambo och barn. Sovmorgon till 10.30. I lugn takt utan att samtidigt hålla reda på en ettåring så kunde jag klä på mig. Sedan en lugn promenad i solskenet till Kringelgården (Saltsjöbaden) för en frunch med baguette gjord på surdegsbröd och en kopp te. Hann läsa en mattidning medan två familjer med barn kom och gick!! Nu blir det en sväng in till stan för att kanske spendera några kronor.

Samla med Serla

Eddie har bestämt sig för att han behöver en badrock så nu samlar han värdemärken för fulla muggar. Vi försöker även gå på muggen lite då och då för att toapappret ska gå åt. Hushållspappret ser han själv till att förbruka genom att envisas med att grisa när han äter.
MEN vi behöver lite hjälp!!!!! Innan den sista April behöver vi 25 st värdemärken och vi har just nu 9st. Så om det är någon som använder/kan tänka sig att använda Serla så får ni hemskt gärna skicka värdemärkena till oss.
Hur värdemärkena ser ut kan ni se nedan.
Eddie tackar så hemskt mkt för hjälpen.

http://www.serla.com/portal/svenska/kampanjer/samla_och_fa_en_skon_badrock_for_barn_/


Mössa till Eddie??

Den här mössan kommer nog att få ligga på Eddies "önskelista". Han "säger" att han vill ha den turkosa. Bilden är lånad från Busmonsters hemsida. Titta gärna in där för att se allt annat fint.


http://busmonster.se/

Dagiskontroll

Har fått reda på vilka dagis vi har att välja mellan så nu har vi börjat dagiskontrollen. Dagis nr 1 avklarat idag. Kan väl säga att jag blev måttligt imponerad. Små lokaler, lite slitet o rörigt (jaja, jag vet att jag själv inte är världens mest ordningssamma människa, men jag kan ju gilla ordning o reda i alla fall =)  ). De får dessutom ingen riktig frukost, bara knäckebröd o mjölk. Hmm, imorgon blir det koll av nästa ställe. Lite längre bort men kanske lite roligare. Håller tummarna.

Tårttips

Det blev ju en tårta i januari och nu en i mars och jag som är så himla smart ;-) kommer nu med ett litet tips. Det är väldigt smidigt att använda fisk-filékniven när man ska dela tårtbotten för att göra flera lager!! Som grund hade jag en vanlig sockerkaka. Skär in en bit i kakan och snurra sedan kakan och fortsätt skära hela vägen runt. Kolla för säkerhelts skull att kakan blivit skuren ända in i mitten. Sedan är det bara att lyfta bort och ta nästa lager.
Fisk-filékniven är alltså tipset.
Säkert någon annan som har kommit på detta innan mig men alltid kan jag glädja någon.


Koppel

Nu är flygresan till Schweiz bokad. Eftersom jag flyger ensam med Eddie så har jag beställt en sådan här:


bilden är lånad från Ängholmen barnprodukter

En sele som ser ut som en panda. Jag tror att den kan behövas. Så att Eddie inte springer till en annan gate medan jag letar fram biljetter eller liknande.
Jag beställde den från http://www.angholmen.com/
Dom har just nu en Vårkampanj fram till 30/3. Ordinarie pris på selen är 295 kr men nu kostar den 160 kr!!!

Vad tycker ni? Är det ett bra inköp?

Jag kan inte förstå

Igår när jag klev av tåget på centralen så såg jag en liten familj på perrongen. Mamma, pappa och en flicka (4-5 år). Mamman gjorde som alla andra rökare, började bolma frenetiskt på en cigarett så fort hon kommit utanför tåget. Det kan man tycka vad man vill om. Själv tycker jag väl inte att det direkt ser bra ut/är bra.
MEN det jag inte kan förstå är att hon står där och suuuuuger på sin giftpinne när hon är GRAVID!!!!
Och nej, jag har aldrig haft ett nikotinberoende (tänker aldrig skaffa mig ett heller) så jag vet inte hur det känns när abstinensen sätter in. Men för f-n skärp dig!! 9 månader (ok dom kan kännas långa) så växer ett litet oförstört (kanske inte i hennes fall, hemska tanke) litet liv i din mage och efter det kan du suga i dig giftet bäst du vill. Men ge det inte till ditt barn!!
Jag kan inte förstå.


Ingen tid???

Idag var jag t&r till sthlm för att  gå på ett seminarium. En del av seminariumet handlade om tid. Har du ont om tid? Finns det plats för något annat i din vardag? Vi har alla 24 h på varje dygn så frågan är väl egentligen vad du gör med dom timmarna? Planerar man så hittar man luckor som annars bara hade "gått åt" till annat, liksom sugits upp av vardagen. Och det är väl ok om man är nöjd med vardagen och hur livet ser ut -perfekt! Vill man ha någon förändring så behöver man förändra det man gör idag. För fortsätter man att göra samma saker så kommer man också att ha samma resultat framöver.
Så om du vill ha en förändring, SPENDERAR du din tid eller INVESTERAR du den?

Think about what you do with your time


Tack Katja!!

Vad tycker ni om bloggen nu?? Visst har den blivit fin!!!! Tack så mycket Katja för att du har fixat till den. Snart ska jag väl lära mig lite mer om hur jag själv kan pyssla och fixa med den också.
Tack tack tack!! =)

Skräpmatspremiär

Efter en dag med en massa aktiviteter hade vi en gnällig Eddie i bilen när vi var på väg hem från IKEA. En hungrig mamma dessutom, så detta resulterade i en väldigt högklassig middag på MAX. Eddie fick en liten box, bytte ut stripsen mot en fruktsallad och den och hamburgaren slank ned. Hans första fastfood alltså.
Berätta inte för BVC!!

När han fyllde 1 fick han presentkort på Lindex av Berit F och det resulterade i denna snygga västen! Tack Berit!




Kikärtsgratäng



Har fått en prenumeration på en Schweizisk mattidning. Tänkte att jag kan ju dela med mig av de recept som jag tycker blev lyckade så får ni också lite Swiss Genuss!

Först ut är Kikärtsgratäng:
ca 3 portioner

1 dl grädde
3 msk tomatpuré
1 1/2 msk Maizena
1 tsk salt
lite peppar
två paket kikärtor ca 380g st (jag tog dom från Go Green)
en "låda" färsk babyspenat
150 g gräddig riven ost
1 lök, finhackad
1 pkt bacon

Ställ ugnen på 200 grader

Blanda grädden med tomatpuré och Maizena i en stor skål.
Krydda.
Blanda ner kikärtor, spenat, ost och lök.
Ner med allting i en ugnsform. Lägg ur bacon över alltihop.
In i ugnen (nedre delen) i ca 30 minuter.
Done!!

Originalrecept från bettybossi.ch
Aningen omarbetat av mig.

För ett nästan mjölkfritt alternativ så använd havregrädde, det gjorde jag.
Och ja, jag vet, bacon ser inte så gott ut i närbild . . . =)


Farväl . . .

nä, det lät nästan lite väl sorgset, men idag "firade/lunchade vi av" Lisa som börjar jobba på måndag. Det är väl bara att inse: Baby-bubblan håller på att försvinna. Dags att ta tag i jobbande igen. Är ju ändå sugen. Hoppas att det löser sig med dagis till April.

Här är lite bilder från "firandet"

Today we said goodbye to one of the moms in our group, she starts working on monday. Here are some pictures:

     

Eddie röjer

Eddie is making a mess

 

Första sportlovet??

Det slog mig idag, är detta första sportlovet (jag menar alltså vecka 10) som jag tillbringar utanför Norrlands gränser?? Hjälp mig någon som vet! Förra våren var vi ju uppe i Kiruna med Eddie. Känns lite konstigt i alla fall. Även om det finns snö här så är det inte samma sak. Saknar snöklädda fjäll, snowboard, skoter och familjen mm.

kom just på

att det kanske lät som att jag tror att ingen bryr sig om någon annan. Det var ju inte meningen. Jag menade bara att jag själv inte ska dra för höga växlar på det jag skriver, hela världen kommer inte att läsa det. Några kommer tycka något och det är väl det som är meningen med en blogg??

Idag ska vi "fira av" en av mammorna i föräldragruppen som börjar jobba på måndag.

Ha en trevlig dag!



Nervöst

Nästan lite nervös för att dra igång med det här bloggandet, men vad är det egentligen att vara nervös över? Vem kommer att läsa och vem kommer att bry sig i vad jag skriver egentligen?? Folk har ju fullt upp med att tänka på sitt eget. Lite som fiskmåsarna i Finding Nemo ("mine mine mine mine mine").

Jag kommer att få hjälp med design av sidan så den ser snart bättre ut, men jag kan inte hålla mig från att börja skriva lite.

Eddie var nog lite febrig idag så denna dag har varit lite gnällig. Därför delar jag istället med mig av hans senaste klätterkunskaper. Trodde inte att han skulle komma upp men är man envis så är man.

Didn't think he would get up but I guess if you are stubborn everything works out in the end.

Trodde inte att han skulle komma upp när han började kämpa. Men är man envis så är man.

RSS 2.0