Okuhila

Skulle trimma Eddies frisyr lite. Tog fel munstycke till maskinen och det blev lite kortare än jag hade tänkt. Men men, nu har han i alla fall Okuhila (oben kurz hinten lang) eller som vi sägen i Schweden hohohohohohohockeyfrilla!! ;-)
Bättre bilder en annan gång.

Marks kommentar: Näeh, vad har du gjort??






Beställningar!! =)

En butik i stan ska sälja dessa åt mig!! Så roligt. Nu gäller det att producera!!


Hur ska jag tolka detta??

Vid nattningen (särskilt) brukar jag säga till Eddie att jag älskar honom. Oftast härmar han mig och jag får ett "älskar dig" tillbaks. Det känns ju roligt även om det bara är härm. En bra början. Detta var jag nöjd med, ända tills idag! Vi hälsade på hos bekanta och dom har en hund som heter Doris. Vi har tagit hand om Doris lite då och då så Eddie känner henne. Kramig som han är så börjar han att klappa och krama Doris.
Då händer det!!!!!! Eddie yttrar orden: "Äcki lej mmm äcki lej" TILL DORIS!!!!!!! :-o

Nog är hon ju som söt men det hade ju varit kul om det första spontana "Älskar dig" varit riktat mot mig. Eller någon annan närstående, typ pappa, men helst till mig såklart ;-)

Jag inte hur jag ska ta denna smällen. Får lägga det till listan över saker att ta upp med min framtida psykolog.


Här är Doris



Här springer sonen från den oooootroligt besvikna mamman ;-)


Nanny Belle

Jag drar mitt strå till stacken för att marknadsföra Nanny Belle. Ett barnvaktsföretag (mm) som vi använder oss av. Superduktiga och trevliga och Eddie älskar att vara hos dom. Det är hög kvalitet på barnpassningen. Inte bara förvaring av barnen utan kvalitet. Lek inne, ute, pyssel mm.
Behöver ni hjälp så tveka inte att anlita dom!
(På fredag startar de sin barnvaktsservice i Mariebergs galleria, perfekt för julhandeln!! )

Julfika

Vi har varit på julfika på dagis. Så här såg den lilla nissen ut:





Tomtedressen består utav köpta röda kläder som jag sytt fast vitt "fluff" på. Mössan är hemmasydd.

Eddiepladder

Eddiepedia har avancerat till Eddiepladder. Nu kommer det mest ord man förstår och meningsbyggnader man förstår men ibland ploppar en o annan rolighet upp.

mooi - film (movie)

hoischhoisch s - Toy Story!!! Fattade ni inte det??? ;-)

mättling - Schmetterling (fjäril)

Igår morse när jag väckte honom för att gå till dagis så var det första som kom ut:
- Äta burgaaa, äta burgaaa, äta burgaa osv osv  ;-)
Stackarn, jag väckte honom mitt i en hamburgerdröm, taskigt värre.

Annars är "Totte keten" en populär mening. Tomten paketen. Varje dag får han ju ett litet paket från kalendern. Oftast är det roligast att bara öppna paketen. Hur säker jag än är på att vissa saker ska vara succé så är han inte alltid lika imponerad.

Här är dagens innehåll i kalendern:



Tomtetofflor virkade i Drops Eskimå. Dom uppskattades. Ska nog trimma ner näsan lite, den blev lite stor. För att de inte ska vara så halkiga så har jag strukit på ett lager textillim under sulan.

Jaha

Kommer inte på någon bättre rubrik. Vad har hänt idag då?? Jag var bokad hos tandläkaren kl 08.20 så glad i hågen (varför???) gick jag dit. Hade fått hem en kallelse med posten så jag tänkte att Folktandvården tycker att det är dags. Har inte varit dit på några år för jag har gått till tandis i Schweiz. Nu är det så att schweizernöten tycker att jag behöver dra ut mina visdomständer, särskilt en som redan har börjat titta ut. Eftersom jag inte ska till CH den närmaste tiden så passar det bättre att göra det här. Är eventuellt också billigare??!!
Väl där så kan kvinnan i den första kassan inte hitta min bokning!!! Jag kommer ihåg namnet på tandläkaren, Bo, och då ser hon att en annan Emma K******** är inbokad där. På något vänster har jag fått hennes tid?? Jag går i alla fall till nästa reception en våning upp och förklarar vad som hänt och undrar om inte jag kan få hennes tid eftersom hon troligen inte har fått kallelsen.
Länge och väl står vi där och dividerar och funderar och pratar om mitt namn och min adress. Dom har tydligen både ringt och skrivit till henne. Till slut ska en av sköterskorna gå iväg för att kolla om den här Emma har kommit till Bo. Då säger kvinnan i kassan bredvid att Emma har just anmält sig. Inget konstigt med det.
Det jag inte fattar är att denna bruden (15 år) har stått bakom mig i kön hela tiden, och hon måste ha hört vad vi pratade om, och säger INGENTING!!! Hallå??? Kokoooo???

Jajja, man upphör inte att förvånas . . .

När jag kommer hem ser jag att det är posten som har gjort fel. Hon bor på samma gata men några hus bort

Får väl boka en ny tid.

Sen blev vi portade från bvc (näe inte riktigt så ;-)  ) men det är en annan historia.

För er som är lite bevandrade i Homeopatins värld så är Pulsatilla The Shit för tillfället!!

En liten bild klämmer jag in. Det får bli en på Doris som jag är hundvakt åt, denna och förra veckan. Doris behöver en ny dagmatte så om ni känner nån som känner nån så säg till. Hon är väldigt van vid barn. Här är hon sötisen!!!


Tysk vecka

Eller egentligen Schweizertysk vecka. Det har varit lite dåligt med tysktalande här i familjen. You know who glömmer av sig så därför har jag nu för att spurta igång pratandet infört en Tysk vecka. Det innebär att även jag måste tala med min knaggliga tyska (kanske blir den bättre?? 2 flugor på smällen?? ). Var nu inte rädda för att ringa eller komma förbi för detta gäller bara inom familjen =). Med övriga talar vi det språk som önskas.

För övrigt så har denna veckas snorande och feber övergått i prickar. 3 dagarsfeber???


Ungefär ett år sedan!

Så såg Eddie ut så här. Promenerar omkring i lägenheten och upptäcker!



Och nu såhär:


(ok denna bild är inte den bästa, med en snorig sjuk pys, men det är ett år emellan bilderna)

LCHF pepparkakor

Mark kör på lchf så det blir sådana middagar här hemma. Ibland ger jag mig på att baka lite också. Här är mitt eget "hittipå" med inspiration från ett recept på lchf-kex som finns i den här boken.

(ja, jag vet, jag borde ha tänt ljuset innan jag fotade men nu orkar jag inte göra om o ladda ner igen så ni får ta det ;-)  )

LCHF-pepparkakor
15-20 st (beror på hur du snittar)

3 dl mald mandel (hittar det i en ekobutik men man kan nog mala själv)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk (kan kanske uteslutas ??)
3 tsk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda alla torra ingredienser

Blanda ner äggen och rör om ordentligt
Låt stå i några minuter

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Väldigt tunnt, precis så att det håller ihop.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, tills smeten fått lite färg.

Ta ut plåten och snitta kexen i lagom stora bitar.

Ställ in den i ugnen igen. Nu på 50 grader. Ca en timma. De ska bli spröda och hårda.

Klartt o betartt!

Kakorna blir INTE söta men jag tycker att de fungerade utmärkt till ädelost.
Vill du ha en sötare, saftigare variant så kan du prova att slänga ner lite smör och Stevia (sötningsmedel). Det ska jag nog prova.

Eddie pimpar

Eddie fick också pimpa lite i sitt eget rum.


Han fick själv klistra upp stjärnor, hjärtan och änglar. Väggdekorationer från IKEA.
Roligt tyckte han, fint tycker jag!
Har kvar två blad med dekorationer men jag har inte bestämt mig för om och var jag ska placera dom. Kylskåpet? Köksluckorna? Vita tapeten?

Pimp my Jul

Mitt i sjukstugan passade vi på att pynta lite grand.


Ni som känner mig väl vet att jag kanske inte är den mest husmoderliga typen och jag har just nu ingen ambition att bli det heller. Byta gardiner och tvätta fönster står inte högt upp på priolistan. Därför kommer jag nu med ett litet tips. Köp ett par vita längder i filt (eller annat materiel om så önskas) och pynta dessa efter årstid. Nu till jul blir det röda snöflingor i filt från Panduro. Till sommaren blir det blommor.

Kalendern

I sista sekunden blev kalendern klar!

tyg - Ikea
röd och svart textilfärg
glitterfärg och "bullig" färg
stämpel - snöflinga
stämpelfärg för textil
frigolitskiva
häftpistol

Som den är nu så sätter jag fast paketen med nålar. Kan hända att jag fixar till den lite mer senare. Helt OK tycker jag. Vill ni veta mer så får ni fråga ;-)


RSS 2.0