Det är skönt med träningsvärk

Ville bara säga att jag återupptäckt detta fenomen. Härligt! Nu skiter jag i min förkylning och kör vidare. Synd bara att snön försvinner i rask takt nu när jag har nya skidor och allt. Jag skyller på alla som har klagat på FB över snö och kyla. Flytta någon annanstans! Där kan ni ha erat slask! Är det bättre nu eller??? ;-)
Nä, skämt åsido. Jag vet att det kan bli lite mycket ibland. Fast jag är härdad Kirunes så här i Örebro har det ännu inte kommit till de dimensioner som gör att jag börjar klaga.
Fast å andra sidan så kan ni gärna fortsätta att klaga på att det är så mycket snö, för "What you say is what you get". Då blir det mer snö till mig! =)

Vantar till Eddie

Har tidigare virkat vantar till mig och Mark efter recept från Garnstudio. Var sugen på att göra liknande till Eddie så igår snodde jag ihop ett par. Väldigt enkelt. Garnet är rester av Drops Eskimo, tror det blev mindre än ett nystan totalt. Ungefär så här gjorde jag.

Till en 2-åring:
Lägg upp 20 lm och fäst ihop till en ring med en sm.
Virka *3 fm och hoppa sedan över en m* varvet ut. Går inte exakt jämnt ut.
Virka sedan fm i ca 7v. Nu är det dags för tumhålet. 5 lm, hoppa över 5 m och virka sedan vidare med fm i ca 7v. Mät mot handen. När du nu gör minskningen för toppen blir det ca 2 cm till.
Minska så många gånger du kan (resten drar du ihop med en nål) genom att virka ihop 2 m till 1 m.

Tumme:
Virka 10 fm runt öppningen. Varv 2 minskas 1 fm i varje sida genom att virka ihop 2 m =8m. Fortsätt med fm ca 2 v till (mät mot barnets tumme) och minska därefter genom att virka ihop maskorna 2 o 2. Klipp av garnet och snörp i hop de sista maskorna med en nål.

Fäst garn.

Klarrt o betarrt! =)

Minskningarna görs på detta sätt: Virka en fm, men vänta med sista genomdragningen (=2m nålen), virka nästa fm men när sista gesnomdragningen görs dras tråden igenom alla m på nålen - det är nu minskat 1 fm.

Om du lägger till några varv så får du en vante för ett större barn. Tumhålet behöver du inte göra större för det är samma antal maskor till vuxen-vanten.


Hårpill

När jag och min syster träffas så blir det som av automatik att vi sitter och kliar, stryker och pillar på varandra. Ryggen, håret, nacken, armarna. Vi är mys-rys-junkies och har ännu inte hittat någon annan som är lika intresserad av detta turtagande, ge och ta. Brrrr, mmmm, zzzzz . . .
Någon som känner igen sig? Vi kan väl inte vara dom enda? Är det bara systrarna Karlsson som har ett fel som är trasigt??
Nåväl, poängen är att jag nu har en son som tycker om att pilla med hår. Mysigt för mig tänker ni. Jo, ibland är det det men INTE när det sker nattetid och inte bara är försiktigt pill utan övergår lite då och då i drag. Om han bara låg stilla och strök lite försiktigt så skulle jag i alla fall kunna sova.
Någon med liknande erfarenheter? Tips?
Eller kanske tips på hur jag ska få honom att sova hela natten i sin egen säng?

(Än så länge har jag några strån kvar ;-/  )

baka tåååta

En hostig o snorig dag när snön vräker ner utanför får man titta på Pippi. När man tittar på Pippi kan man bli sugen på lite tårta. Jaja, nå kul ska vi väl ha idag tänkte jag så det blev en liten fusktårta (rulltårtsbotten). Sen att pysen mest var intresserad av grädde, "pälo" och "lättan" är ju en annan del av storyn. Gott tyckte mamman i alla fall och det blev tillräckligt mycket för att bjuda goda vänner på en liten bit.


lalalala

Det är tydligen svårare att säga j i början av ett ord istf i mitten. I alla fall för Eddie. Om vi backar bandet så insåg jag för ett tag sedan att han aldrig använde sig av ordet ja utan mmm. Förstod att det beror på att jag ofta säger mmm så nu har jag försökt att använda ja lite mer och resultatet blev att Eddie numera säger "la" eller "na". Sött men lite roligt. Kan inte låta bli att le när han gör det. =) 
Han är säkert inte det första och inte det sista barnet som säger så men roligt för våra öron i alla fall. Exempel på ord med j som fungerar bättre att säga: bajs, majs, hojsåli (toy story), Maja.
En annan bokstav som inte funkar i början av ord är s.
Väntar även på r, det fungerar just nu inte alls.
=)

Helt out of topic, men så här kan man göra sin snowracer lite varmare. Sittunderlag och eltejp - klartt!
Ja, jag vet, det är inte min egna unika idé men alltid glädjer det någon. ;-)


oh my

Hon bor numera i Örebro!!!! Jag kom körandes med bilen och så promenerar hon där, mitt i gatan. Hon vänder som om och vinkar lyckligt. Jag blir så chockad att det enda jag får till är ett snett leende. Pälskappa, finstövlar och finhatten på. Inte att förglömma 3 liter brunkräm och pärlemorvit ögonskugga upp till ögonbrynen!!!!
Det var Magda!!!! Senast sedd i den där Mary 1998. Hon har alltså inte solat ihjäl sig. Bara flyttat till kallare breddgrader och övergått till brunkräm istället för sol. Lika lycklig för det! Kanske knäppis-lycklig men ändå. Lycklig. Ska försöka knäppa några paparazzibilder men tills vidare får ni hålla till godo med dessa arkivbilder. Bara för att ni ska kunna förstå min upplevelse. Sätt er in i att se denna skapelse mot bländvit snö! Huuualigen!! Brrr . . . jag ryser fortfarande.

 

RSS 2.0