Att ta steget över till andra sidan

Det är lustigt hur vi människor fungerar. Vi är vanedjur vare sig vi vill det eller inte, på gott och ont. Vi har bott här på denna gata i ca 3 år. Snett mittemot oss ligger en liten Italiensk butik och lunchrestaurang. Tusentals gånger har jag gått förbi där och tyckt att det ser lite mörkt och ödsligt ut, inte så hipp inredning, och vad är det egengtligen för människor som skymtar i fönstret?? Har samtidigt hört ryktas att det ska vara jättebra mat mm. Tänkt att jag borde kanske prova stället någon gång. Men inte då, i 3 års tid har jag fortsatt att bara promenera förbi.
Så plötsligt händer det!!! Jag tar mod till mig, styr stegen liiiite åt höger och fötterna tar mig mot dörren. Kliver upp för ett trappsteg. Handen nuddar handtaget. Ska jag? Ska jag inte? Vågar jag? Jo, jag gör det, jag öppnar dörren och möts av . . . . . . en fantastisk doft av italiensk mat när det är som bäst. Jag möts av en ägare som brinner för Capri och den italienska maten. Beställer en pastarätt med kyckling och sätter mig vid ett av borden. Medan jag väntar en minut eller två så hinner jag studera omgivningen. Det är riktigt mysigt inrett.
Min mat kommer och den är såklart ljuvlig, en smakupplevelse, så gott!

Tre år och jag satte inte foten innanför dörrarna. Någon konstig anledning höll mig utanför. Till vilken nytta då?
Vad var det egentligen för mostånd? Hur ofta undviker vi saker i livet för att vi har någon konstig ogrundad uppfattning om stället/saken/människan?
Jag fick mig en lektion. Fick ni det?
Nu slutar jag undvika.

Mysi

Var in en sväng på Stadium för att köpa nytt underställ och drogs med i deras 3för2 vinterrea och lade till en "mysi" jacka till Eddie. Han ville först ha en skrikrosa men den var för liten. Visade honom en annan mörkrosa och den grå, då vill ha ha en vit istället. Vis av 2 år och en månad så tänkte mamman att det kanske inte är det brightaste (även om det var just det det var, hahaha) valet och det blev en grå. "Mysi" jacka till "mysi" pojke.


Pärlan

Nu är det bara vi, Eddie och jag, ett tag! Sambon är borta på välbehövlig semester. Men vi fixar det fint. Inte alltid som allt går som smort. Ikväll hade vi tex en liten pyjamas-utmaning. Den slutade i sängen, utan pyjamasbyxor, och Eddie bäddade ner sig och somnade själv!!??? OK?? Vet inte riktigt vad som hände men det brukar vara så att insomningen också bjuder på lite gnäll. Han kanske kände att vi behövde lite paus från varandra?

Eftersom jag är bil-änka så blir det lite annat med hämtning o lämning på dagis. Har hittat en busstur som passar någorlunda. MEN så fick jag för mig att jag kanske skulle springa fram o tillbaks till dagis (ca 5km ??) så första vändan var i måndags. 30 min dit (med vagn) och 20 min tillbaks. Jag springer i intervaller 3 min - 1min promenad. Ska visst vara bra att göra så. I alla fall i början. Imorgon är det dags igen . . .

Eddies favorit här hemma är Toy Story och han skulle kunna titta på dom filmerna hela dagarna om han fick. Han ser kanske en-två filmer i veckan. Försöker styra in honom på lite andra aktiviteter så i måndags pärlade vi. Så här såg det ut:







OK, jag erkänner. Jag kanske hjälpte till liiiiite med vissa delar av pärlplattan. ;-)

Vaccinera???



Jag är inte ute efter att den här bloggen ska bli ett diskussionsforum för vacciners vara eller inte vara men jag kan ändå inte låta bli att dela med mig av hur vi känner inför detta. Observera att jag skriver DELA MED MIG, inte "nu ska jag övertyga/övertala alla om att inte vaccinera sig och sina barn". Ni får övertyga er själva, leta mer information för och emot. Pratar du med barnmorskan/läkaren kommer du nog bara att få höra om det dom tycker är fördelarna med vaccin. Men alla inom sjukvården är inte eniga där heller, bara det gör att jag känner mig säkrare på vårat beslut.

Jag är ingen "faktamänniska" och med det menar jag att jag är inte den som direkt kan spruta ur mig en massa siffror, fakta hit, fakta dit, vem säger vad mm mm. Hoppas ni förstår vad jag menar. Jag vet bara att jag har läst tillräckligt många rapporter som visat på att massvaccinering kanske inte är det bästa, för att välja som jag gör.

Flockimmuniteten är en grej som många tar upp. Visst vore det bra om alla var immuna och vi slapp alla sjukdomar. Men det är inte säkert att folk är immuna även om de är vaccinerade och det händer också att de då får allvarligare varianter av sjukdomen än om de skulle fått den som ovaccinerad. Sen kan ställer jag mig frågan, vill jag "offra" mitt barn (att han skulle få biverkningar) för flocken?

Många frågor   . . . . men som sagt, jag ville bara ge en inblick i hur jag resonerar.

Här följer delar av en konversation jag hade med en vän. Kan vara intressant för er:

E - ‎60 fall av narkolepsi hos barn, troligtvis pga svinis vaccinet . . .

x - Ja fy! Tur att man inte vaccinerde sig! Alla tyckte jag var knäpp när jag var gravid å vägrade vaccinera mig och Z. Men läste ju på om alla olika innehåll i vaccinet å det kändes helt fel att spruta in det i kroppen!

E - ‎"jamen det är var ju testat och godkänt enligt alla regler"" . . . . och nä, alla fick inte narkolepsi men de som kanske redan hade någon svaghet. samma sak vad gäller det vanliga vacc programmet, alla får inte märkbara biverkningar (menar inte tillfällig feber) men en del får det. och endel vet nog inte om att deras problem kan komma från vaccinationen.

E - vet ej säkert såklart men kan tro att jag o Eddie fick influensan i påskas. vi var riktigt däckade i en vecka eller mer.

X - Gäller det allt i det vanliga vaccinationsprogrammet? Har inte gett mpr:en åt svante, men dom andra sprutorna har han fått. Men när ebba skulle få sin första vaccination blev jag chockad. Hon fick 2 sprutor. Den vanliga i ena benet sen en för lunginflammation i andra. Ingen information hade jag fått om det. Den var nåt nytt dom börjat med. Tycker det vaccineras alldeles för mycket nu för tiden..

Q - De flesta vaccin har kvicksilver som konserveringsmedel men det går också att beställa utan om man står på sig. Märkligt va!

E - jag kan inte ingredienserna utan o innan men det är dom vanliga sprutorna jag menar. här är en länk som bara handlar om den organiska formen av kvicksilver som finns i de flesta vaccin. Den är giftigare än den som finns tex i termometrar och giftigare än bly som vi aldrig skulle drömma om att stoppa in i en spruta.http://www.youtube.com/watch?v=iOqKLoYptF8 Som Jonny sa så kan man kräva att få vacc utan om man tycker att det är nytta med vaccinet o resten av ingredienserna. Eddie har inte fått en enda spruta.

E - Lunginflammation????????? Va?? låter lite konstigt.

X - Ja vaccinet skulle ta på dom streptokocker som oftast orsakade lunginflammation och öroninflammation. Häftigt att Eddie inte fått en enda spruta, visste man sånt här om kvicksilver så skulle inte jag heller vaccinera mina barn, eller kanske då beställa vaccin utan kvicksilver som Q sa! Det enda som mina barn inte fått är mpr:en. Det har inte någon av mina syskons barn ehller fått. Men det är för att jag läst att den orsakat autism i vissa fall.

E - ja det där med autism är väl den extremaste "biverkningen" man tror sig sett. sen har vi ju alla allergier (autoimmuna sjukdomar) mm mm. känner personligen en vars barn blev tot allergisk efter 3-månaders sprutan. nu efter ååååratal av utre...nsningar kan han leva normalt med bara någon "liten" allergi. det fallet är också en extrem variant på biverkning men tänk om alla andra med "vanliga" allergier hade fått slippa dom? jag sitter inte inne med facit. bara tillräckligt många frågetecken för att nu i alla fall välja bort sprutorna.

E - ps. han som kritiserade mpr-en (som nyligen blivit anklagad för att ha fifflat med journaler -jag vet, trist om det är sant) sa inte att man skulle sluta vaccinera utan bara att man skulle dela upp sprutan för att den stora belastningen som mpr är för ett litet outvecklat immunförsvar, kunde ha olyckliga biverkningar. detta var i england och då fanns möjligheten att ta vaccinen uppdelade. av någon anledning drog man in de delade sprutorna och tog bort möjligheten??!

X - Men fy om det är så som du säger med allergier! Alla man känner är ju nästan allergisk för nåt. Ja jag håller med om att det är tokigt att vaccinera mot 3 olika sjukdomar på en å samma gång. Nä nästa barn (om det blir några fler) ska jag inte spruta i några konstigheter! Vad säger dom till dig när du vägrar vaccinera?

E - Du får läsa på och såklart bilda dig din egen uppfattning men vill du ha tips om länkar mm så säg bara till. allergier har ökat lavinartat samtidigt som massvaccinationen kom. det kan såklart finnas flera faktorer för detta (miljö, mat, föroreningar osv). ja, jag vet inte exakt.
när vi inte ville vaccinera så ville dom i alla fall att vi skulle komma på konsultation med läkaren. de la fram lite fakta från deras håll (som vi redan hade tittat på) och vi sa några av våra åsikter och fa...rhågor. de höll såklart inte med. de gav sig när vi sa att vi väntar i alla fall tills han är 3 år (tror att de gör så på den antroposofiska Vidarkliniken) innan vi proppar honom full med sprutor. de förklarade dock att vacc är beräknade o testade för när de är små så det är inte säkert att de fungerar på samma sätt om man tar dom senare (kommer inte exakt ihåg vilka ord o termer de använde). sen har dom inte sagt något mer om det =). känner till en sköterska som i jobbet ger vaccinationer till skolbarn (vilket hon inte gillar men inte heller får säga något om egentligen) och hon tycker att vi har gjort helt rätt. hon är nog inte heller ensam inom skolmedicinen att vara tveksam.

X - Det låter ju vettigt det du säger. Man borde egentligen prova låta bli att vaccinera ett antal barn och se om dom utvecklar allergier och andra sjukdomar eller om dom håller sig friskare jämfört med dom som inte vaccineras. Det måste ju finnas fler som är skeptiskt mot all vaccinering som hade ställt upp på det. Jag hade då gjort det!

E - javisst finns det fler!! jag o Mark har pratat om det många gånger och sagt att det bästa vore ju om man kunde ta 1000 par enäggstvillingar och bara vaccinera den ena. de borde bära på samma styrkor, svagheter (kan det heta predisposioneringar?) och då kan man verkligen se vem som blir friskare. Skulle det finnas en studie av ovaccinerade barn så ställer vi upp direkt! här har du en bra länk att börja med.http://www.alternativjournalen.se/obesprutat

E - förresten, är det ok om jag lägger upp våran diskussion på min blogg? Jag skriver inte ut ditt namn.

X - det är helt okej! :)


RSS 2.0