Eddie found a friend.. .

20100429230 (MMS)

Eddie found a friend.. .


We cant complain about the weather in Riks...

20100429229 (MMS)

We cant complain about the weather in Riksgränsen :)


Politiskt korrekt??

20100427223 (MMS)

Politiskt korrekt??


en fis i vinden

Förkyld en vecka
Eddie febrig, snorig, grinig
50 % av ledigheten (som skulle gå till sol, skoter, skidor, umgänge)  är uppäten av snor och hosta.
Håret hänger och skulle behöva både färg och klipp
I familjen händer det mindre roliga grejer
Deklarationen ska in med allt som borde kollas innan det,stress
Torr så att det svider under näsan
Attans, jag vill ju åka till Bali i sommar
Det är långt till Kiruna och det är långt till Schweiz
Vart tog min kondition och mina muskler vägen?
Behöver kunder och kontakter

Allt detta är några "problem"/utmaningar som finns just nu i min vardag. Ändå är dom bara en fis i vinden, en droppe i havet när man jämför med vad andra råkar ut för. Tack för det jag har. Ibland får man en realitycheck. Tack för den. Jag menar inte tack för att tråkiga saker händer, dom kan vi alla vara utan. Jag önskar ingen något sådant. Men det är bra att ibland landa, fundera och vara tacksam.

Sågverk

Ni som känner mig vet om att jag in i det sista försöker undvika mediciner. Vi får i oss tillräckligt med kemikalier i alla fall. Så jag håller mig oftast till huskurer och homeopatmedel. Nu har Eddie haft feber (39-40 grader) i ca 3 dagar. Vi/han klarade det bra utan alvedon eller liknande men vi har bl a sett till att hålla de värsta topparna lugna med ättikstrumpor. (Man blandar en msk äppelcidervinäger i en liter vatten. Blöter två handdukar och vrider ur. Lägger dom runt vader och fötter och sedan på med ett par strumpor, byt omslag var 30nde minut om febern inte ger med sig lite). Han har varit lite hängig och sämre på att äte men annars glad. Nu när febern är borta så slog snoret till, och det med råge. Rinner hela dagarna och täppa. Härom natten var han så täppt att han lät som ett helt sågverk (med andningspauser) så nu tyckte jag att det var dags att köra på med lite nässpray i alla fall. Nu låter han som ett lite mindre sågverk och han kan andas.

SERLA

Nu börjar det dra ihop sig. Den sista april måste värdemärkena vara inskickade till Serla, annars får Eddie ingen badrock!!!!!  Som han tjatar om den där badrocken ;-).
Så ni som har några märken hemma får gärna skicka hit dom till Kirrko för det är där vi är nu. Tack och bock!

Febrig pys på stan. Gillar pappas solglasö...

20100420221 (MMS)

Febrig pys på stan. Gillar pappas solglasögon.


The eagle has landed (by the dog)

20100418215 (MMS)

The eagle has landed (by the dog)


Nu har vi pausat i Luleå. Frukost, lunch, ...

20100418214 (MMS)

Nu har vi pausat i Luleå. Frukost, lunch, fika. Snosa på färsking. Lek inne och ute för Eddie och lite sömn för mig och Mark. Tack Luleåfamiljen! Nu sover Eddie o vi kör sista biten.


Norska flygvapnet attackerar! De har just ...

20100416208 (MMS)

Norska flygvapnet attackerar! De har just nu siktet inställt på mercedes. Ingen annan av bilarna på parkeringen blev träffade. Vår bil fick 5 träffar!


Färgen


Bild på färgen som jag använder när jag gör halkpluttar har efterfrågats så här kommer den. Just detta märke finns på Panduro men du kan även hitta andra märken (tex tulip) i andra affärer (färghandel). De finns i olika varianter så kolla noga innan du köper för det finns dom som bara blir pluttar utan att ge "antihalk-effekten". Denna färg är av varianten perl (pärlemor) men du behöver inte köpa just den. Bara den blir "gummi-aktig". Ah, jag hoppas ni förstår annars är det bara att säga till.


Halkpluttar

Vissa barnstrumpor har inte halkpluttar men om man som jag tycker att det kan behövas när en 14 månaders sladdar i kurvorna så kan man göra egna halkpluttar med sådan där gel-aktig textilfärg som finns i massor av olika kulörer i hobbybutiker. Eller så kan man pensla på några lager textillim. Med lim blir det en gummiaktig yta.
Här nedan ser ni ett exempel där ett par PoP-strumpor har fått blå-glittriga(hade ingen annan blå hemma) pluttar.



Horn i pannan

Är det inte lustigt att vissa saker kommer verkligen som ett brev på posten. Man kan sätta pengar på att de kommer att dyka upp. Denna gång handlar det om ett horn som jag fick i pannan. Nej, inte två (så roligt ska ni inte få det). Mitt mellan ögonbrynen sitter det så jag drar väl mer åt enhörnings-hållet än f_n-hållet. Så varför fick jag nu den stora glädjen av att se denna lysröda knöl det första jag ser när jag tittar mig i spegeln på lördagsmorgonen?? Jo, för att jag var ute på lite galej dagen innan!!!
Rätt åt mig kanske någon tycker men är det inte straff nog att man ser ett otroligt opiggt ansikte med mörka ringar under ögonen (delvis av trötthet, delvis mascara) stirra tillbaks när det är dags för morgontoalett?
Är det en naturlag? Vin+sen kväll=Horn i pannan?
Förresten, enhörning, det var ju väldigt positivt associerat, kanske är det närmare noshörning . . .

Vårtecken

Visst är det härligt när man känner att våren verkligen är här. Fast vissa tecken är trevligare än andra. Låter bilderna tala för sig själva.
Isn't it nice when spring arrives. Some signs are "nicer" than others. I let the pictures speak for themselves.








Hello Eddie

Got theese pictures from Eddies relative in Schweiz. Wich one do you like more?
Strawberry or Melonhead?




We are home! Eddie is trying to listen to ...

20100406200 (MMS)

We are home! Eddie is trying to listen to music through a computermouse.


bilder kommer

när Mark har landat här uppe hos Farmor. Sa tillsvidare far ni halla till godo med lite skriftlig information. Här har vi hittat pa en del grejer. Manga promenader, utelek och till Eddies stora lycka sa har han fatt bada badkar nästan varje dag. Han är helt vild i vattnet, men det visste vi ju sedan innan. Vi gick med farmor till Angies leksaksaffär och Eddie fick en bat med diverse figurer och finesser.

Danny's Diving Adventure

Danny’s Diving Adventure

Sedan tidigare har han denna brandbil

Ernie Fire Engine:

Ernie Fire Engine

Ni kan läsa mer om dessa leksaker pa: http://www.wowtoys.com/
men dom är verkligen roliga och hallbara. Tror t o m att de ska vara okrossbara. Sen innehaller de inga giftiga ämnen och behöver inga batterier. Finns dom i Sverige?? Vet ej, har inte tittat.

Jag ändrar mig, nu har jag tittat! Du hittar WOW tex här:http://www.barnensrum.se/c-146-wow-fordon.aspx

RSS 2.0