Vantar till Eddie

Har tidigare virkat vantar till mig och Mark efter recept från Garnstudio. Var sugen på att göra liknande till Eddie så igår snodde jag ihop ett par. Väldigt enkelt. Garnet är rester av Drops Eskimo, tror det blev mindre än ett nystan totalt. Ungefär så här gjorde jag.

Till en 2-åring:
Lägg upp 20 lm och fäst ihop till en ring med en sm.
Virka *3 fm och hoppa sedan över en m* varvet ut. Går inte exakt jämnt ut.
Virka sedan fm i ca 7v. Nu är det dags för tumhålet. 5 lm, hoppa över 5 m och virka sedan vidare med fm i ca 7v. Mät mot handen. När du nu gör minskningen för toppen blir det ca 2 cm till.
Minska så många gånger du kan (resten drar du ihop med en nål) genom att virka ihop 2 m till 1 m.

Tumme:
Virka 10 fm runt öppningen. Varv 2 minskas 1 fm i varje sida genom att virka ihop 2 m =8m. Fortsätt med fm ca 2 v till (mät mot barnets tumme) och minska därefter genom att virka ihop maskorna 2 o 2. Klipp av garnet och snörp i hop de sista maskorna med en nål.

Fäst garn.

Klarrt o betarrt! =)

Minskningarna görs på detta sätt: Virka en fm, men vänta med sista genomdragningen (=2m nålen), virka nästa fm men när sista gesnomdragningen görs dras tråden igenom alla m på nålen - det är nu minskat 1 fm.

Om du lägger till några varv så får du en vante för ett större barn. Tumhålet behöver du inte göra större för det är samma antal maskor till vuxen-vanten.


Kommentarer
Postat av: Emilia

Söta :)

2011-01-17 @ 16:54:12
URL: http://emiliawadenstenproject.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0