Löksirap

Ja då har vi besök av en liten förkylning här i familjen. Då är det dags att slänga in all naturlig antibiotika som finns. Löksirap är en av dom.
Gör så här:
Hacka en gul lök och lägg i en djuptallrik
Blanda ner några msk socker.
Fös över lökhacket till ena halvan av tallriken och täck den med plastfolie.
Ställ in tallriken på lut i kylen, alltså med lökhalvan lite högre upp än den tomma halvan så att sirapen kann rinna ner.
När det har bildats lite sirap så är det bara att skopa upp med sked och äta!! Yummy!
Fyll på med lite socker för att suga ut lite mer löksaft. Efter ca 12h eller när du märker att löken börjar bli "utsugen" så är det dags att hacka en ny lök.
Lycka till och krya på dig!

Kommentarer
Postat av: maggan

Det är t o m nästan gott! ;0)

2011-12-07 @ 22:52:02
Postat av: EmmaK

Ja visst är det. Eddie gillar det. Sen får man stå ut med att man luktar lite "lökigt" ur munnen efteråt. Eller, alla andra får stå ut med det ;-)

2011-12-07 @ 23:48:01
URL: http://ovetenskapat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0